DATA PRZYDATNOŚCI KONIEC 09.2023r.
W drożdżach gorzelniczych Coobra Pure używany jest specjalny rodzaj drożdży, który daje wysoką zawartość alkoholu natomiast zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji, w porównaniu do innych drożdży.
Czas fermentacji 3-4 dni
Instrukcja:
* cukier 6 kg rozpuścić w 21 litrach gorącej wody
* do nastawu o temp 30 st.C wsypujemy całą zawartość saszetki i dokładnie mieszamy przez około 1 minutę
* fermentować w temp. ok 20-30 st.C
* po fermentacji zaleca się naturalne klarowanie nastawu, bądź za pomocą preparatu Turbo Klar 24h, aby uzyskać wysoką przejrzystość produktów i zminimalizować wpływ resztek drożdży na ich aromat i smak.
Zawartość:
drożdże, pożywka, enzymy, witaminy oraz mikroelementy - 100g netto
Uwaga:
Fermentacja przebiega bardzo burzliwie, dlatego nie zaleca się używania korków i rurek fermentacyjnych w balonach a w pojemnikach fermentacyjnych. Nie należy dociskać pokrywy