MOSKVA STYLE BIG BACK duże ekonomiczne opakowanie 1,4kg = 10 x małe paczki
Drożdże gorzelnicze SpiritFerm Moskva Style - przeznaczone do odfermentowania 6-8kg cukru.
Czas fermentacji 2 dni (do 14%) do 5 dni (do 20%)
Instrukcja:
Dawkowanie: 140g / 25 - 30 litrów nastawu. Czas fermentacji w zależności od ilości cukru, temperatury otoczenia i dawki drożdży może być różny:
Odmierzoną ilość drożdży dodajemy do przygotowanego nastawu o temperaturze 25-30 st. C i dokładnie mieszamy.
Optymalna temperatura fermentacji 20-30 st. C
Po fermentacji zaleca się naturalne klarowanie nastawu, bądź za pomocą preparatu Turbo Klar 24h, aby uzyskać wysoką przejrzystość produktów i zminimalizować wpływ resztek drożdży na ich aromat i smak.
Zawartość:
drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy - 1400g ( 1,4kg) netto
Uwaga:
Fermentacja przebiega bardzo burzliwie, dlatego nie zaleca się używania korków i rurek fermentacyjnych w balonach a w pojemnikach fermentacyjnych. Nie należy dociskać pokrywy