Koncentrat soku do słodkiego CYDRU PROFIMATOR / PURENA 3kg

Dostępność:
Dostępny
Wysyłka:
Od 1-2 dni robocze

45,00pln

Koncentrat soku jabłkowego do SŁODKIEGO CYDRU 3KG

Koncentrat jabłkowy wyprodukowany ze specjalnie wyselekcjonowanych owoców przeznaczonych do wyrobu cydru. Powstały poprzez wyciśnięcie jabłek, a następnie zagęszczenie poprzez odparowanie wody. Ta naturalna metoda pozwala na zachowanie smaku, aromatu, a także witamin i innych cennych dla naszego zdrowia elementów.

Zestaw na 15 do 25 litrów cydru o zawartości alkoholu do  4,5%.

Cydr powstaje w wyniku fermentacji soku z dojrzałych jabłek. Orzeźwiające właściwości trunku szybko zachęciły domowych winiarzy  i piwowarów do samodzielnej produkcji.

Pakowane są aseptycznie, a więc trwale w foliowe saszetki, a następnie w kartonowe boxy po 3 jednego rodzaju. Produkt nie wymaga przechowywania w lodówce - wystarczy temperatura pokojowa.

RECEPTURA NA 3 KG:

W zbiorniku 25 l zmieszać 3 saszetki koncentratu jabłkowego i 600 g cukru. Dopełnić przegotowaną wodą do 25 l. Doprowadzić do temperatury 12-15 st. C. dodać drożdże np. Saficider. Fermentacja 8 dni w temperaturze 12-15 st. C. Wychłodzić przez 7 dni w temp. max. 4 st. C. Rozlać do butelek. Dodać 4 g cukru na butelkę cydru lub 8 g koncentratu gruszkowego (duża łyżka stołowa). Leżakować min. 2 tygodnie w temp. do 5 st. C.




Trwa wysyłanie zamówienia.
Proszę czekaj...