PORADNIK Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb

Dostępność:
Dostępny
Wysyłka:
Od 1-2 dni robocze

17,00pln

Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb. Zrób to sam.
Egon Binder

Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami.
Piece i komory wędzarnicze: małe urządzenia ogrodowe, do użycia na kempingu i przy łowisku ryb, wędzarnie do samodzielnego wykonania, szafy i komory wędzarnicze, jak unikać błędów w czasie wędzenia.
Wędzenie mięsa i kiełbas: ważne reguły peklowania, wędzonki z wieprzowiny, baraniny, drobiu lub dziczyzny kiełbasa surowa, parzona i gotowana jaki dym do jakiej kiełbasy przepisy.
Wędzenie ryb: patroszenie, czyszczenie, solenie, metody wędzenia, gatunki ryb polecane do wędzenia, przechowywanie i zamrażanie, przepisy.

Autor: Egon Binder
EAN: 9788370734411
Strony: 120
Oprawa: Miękka
Wydawca: Multico
Seria: Zrób to sam




Trwa wysyłanie zamówienia.
Proszę czekaj...