Zaprawka do alkoholu Chocolat Liqueur - delikatny i aromatyczny likier czekoladowy.
Zawartość butelki starcza na 10,5L (14 x 0,75L) alkoholu
Sposób przygotowania (na 0,75L alkoholu):
zawartość buteleczki z esencją wlać do butelki 0,75L oraz dodać 280 g cukru. Następnie uzupełnić do pełna alkoholem 40% (wódka, spirytus, destylat - według uznania). Wymieszać i pozostawić na 24h (aby ułatwić sobie rozpuszczenie cukru, wlej go razem z alkoholem do blendera lub miksera i mieszaj 3 minuty).
Przykładowy drink:
Wódka + czekolada: 20 ml czystej wódki, 20 ml likieru czekoladowego, 3-4 kostki lodu. Likier i wódkę zmiksować w szejkerze lub blenderze. Po tym należy dodać lód i podawać w szerokim kieliszku martini.
Seria: The Original Prestige
Producent: Gert Strand AB - Prestige
Kraj pochodzenia: Szwecja
Zawartość buteleczki: 280 ml