Kultury bakterii do kiełbas dojrzewających

Dostępność:
Dostępny
Wysyłka:
Od 1-2 dni robocze

8,00pln

Mięsne wyroby dojrzewające na wyciągnięcie ręki — już od dziś możesz cieszyć się własnymi, przygotowanymi w domu kiełbasami dojrzewającymi. Kultury bakterii umożliwią Ci przygotowanie m.in. chorizo, salami, palcówki.

Kiełbasa dojrzewająca już w 10-14 dni — idealnie dobrane kultury bakterii pozwalają na przeprowadzenie szybkiego, a co najważniejsze bezpiecznego dojrzewania wędlin i kiełbas w domowych warunkach!

Dodatkowe bezpieczeństwo — przy wykorzystaniu naszych kultur bakterii do kiełbas dojrzewających masz pewność, że Twoje swojskie wyroby są chronione i zabezpieczone przed rozwojem szkodliwych bakterii.

Charakterystyczny smak i aromat — produkt nie tylko przyśpiesza dojrzewanie mięs, ale nadaje im również szczególny i niepowtarzalny zapach oraz walory smakowe, które zachwycą wszystkich Twoich bliskich.

Na 10 kg mięsa — fiolka kultur bakterii do kiełbas dojrzewających pozwoli Ci na przygotowanie, ok 7 kg ulubionych gotowych wyrobów dojrzewających!

Idealnie dobrane kultury bakterii umożliwiające szybkie i bezpieczne dojrzewanie domowych kiełbas, np. chorizo lub salami. Kultury bakterii zabezpieczają również przygotowywane wyroby przed rozwojem szkodliwych bakterii i nadają im charakterystycznego smaku oraz aromatu dojrzewających kiełbas. Fiolka wystarcza na 10 kg mięsa.

 

Składniki: Staphylococcus carnosus, Staphylococcus xylosus, Lactobacillus curvatus, Lactobacillus sakei

Przechowywać w temperaturze : ≤ -17°C




Trwa wysyłanie zamówienia.
Proszę czekaj...