Drożdże Alcotec Single Strain WHISKY YEAST z amylazą

Dostępność:
Dostępny
Wysyłka:
Od 1-2 dni robocze

12,00pln
10,00pln

Alcotec WHISKY YEAST with Amyloglucosidase - profesjonalne drożdże do zacierów zbożowych, ryżowych, kukurydzianych, etc.

DATA PRZYDATNOŚCI : 03-2023 !!!!!!

Jest to szczep drożdży stosowany przez wiele gorzelni whisky na całym świecie, są niezbędnym dodatkiem dla każdego, kto w domowych warunkach chce wyprodukować sobie: Bourbon, Whisky, czy wódkę zbożową.

Drożdże zawierają dodatek enzymów Amylazy - AG - Amyloglucosidase - są to przemysłowe enzymy których zadaniem jest rozkład niefermentowanej skrobi do dobrze fermentującej glukozy.
Podczas fermentacji drożdże zachowują aromat składników użytych do przygotowania zacieru, aromat niezbędny by otrzymać bourbon, whisky czy wódki gatunkowe.

Instrukcja: zawartość torebki drożdży rozsypać na powierzchnię zacieru o temperaturze pokojowej, po 15 minutach, gdy drożdże sie namnożą, całość należy dobrze przemieszać.
Zawartość saszetki drożdży wystarcza na 25 litrów zacieru.
Fermentacja trwa 3 do 6 dni.

Nie należy dodawać pożywki do zacierów zbożowych.




Trwa wysyłanie zamówienia.
Proszę czekaj...