Drożdże Alcotec Distillers do Whisky + GA - przystosowane do fermentacji nastawów cukrowych z dodatkiem zbóż (ŁKZWJ, ziarno bez zacierania)
Drożdże gorzelnicze do zacierów zbożowych, ryżowych, kukurydzianych z dodatkiem enzymu glukoamylazy - niezbędny dodatek do wyprodukowania w domowych warunkach whisky, bourbon czy też wódki zbożowej.
Glukoamylaza jest stosowana przy zacierach zbożowych do uwalniania cząsteczek glukozy ze skrobi.
INSTRUKCJA STOSOWANIA:
*nalewamy do fermentatora 21 litrów ciepłej wody 35°C
*dodajemy 7kg cukru lub 2 kg ekstraktu słodowego i 5,5 kg cukru
*mieszamy do rozpuszczenia, wsypujemy zawartość saszetki i jeszcze raz dokładnie mieszamy
*optymalna temperatura fermentacji to 18-22°C (nie powinna przekroczyć 35°C)
*fermentacja trwa ok. 7 dni
Nie należy dodawać pożywki.
Waga netto: 73g