Enzym antypiana 50ml

Dostępność:
Dostępny
Wysyłka:
Od 1-2 dni robocze

8,50pln

Enzym antypiana - środek zapobiegający powstawaniu piany 50ml

Antypiana jest stosowana zazwyczaj do zacierów zbożowych w celu zniwelowania dużej produkcji piany podczas gwałtownej fermentacji, która podwaja objętość zacieru.

Przed użyciem wymieszać zawartość butelki.
Odmierzoną ilość enzymu należy rozcieńczyć w ½ szklanki wody, wlać do nastawu i dokładnie wymieszać. Emulsję dodajemy jak zacier zacznie pracować po 4-6 godzinach od podania drożdży do zacieru.
50ml enzymu wystarcza na 1000-2500 litrów zacieru
Do nastawu 50l można zastosować dawkę 0,25ml enzymu. Zalecane użycie pipety.

 




Trwa wysyłanie zamówienia.
Proszę czekaj...