Włoskie zioła do WERMUTU 10g

Dostępność:
Dostępny
Wysyłka:
Od 1-2 dni robocze

12,50pln

Włoskie zioła do Wermutu 10g na około 10L wina

Zioła można dodawać na kilka sposobów:

 * można je dodać bezpośrednio do fermentującego wina i odcedzić wraz z pierwszym obciągiem wina znad osadu.
 *  można je dodać bezpośrednio do gotowego wina na okres 3-7 dni. W trakcie należy kontrolować smak wina.  Gdy aromat będzie zadowalający, zioła należy odsączyć za pomocą worków filtracyjnych. Im dłużej zioła pozostaną w winie tym mocniejszy będzie smak Wermutu.
  * z ziół można przygotować esencję. W tym celu do butelki 0,5l z gotowym winem należy dodać całą zawartość saszetki ziół i pozostawić na 5-7dni, następnie przefiltrować. Gotową esencję dodajemy powoli do wina które chcemy aromatyzować.

Zapakowano w Szwecji.




Trwa wysyłanie zamówienia.
ProszÄ™ czekaj...